In 2009 maakte de gemeente bekend dat de dierenweide te duur werd en dat wij moesten sluiten. Heel veel bewoners van Alblasserdam waren het daar niet mee eens en hebben er alles aangedaan om de gemeente op andere gedachten te krijgen.

En dat is gelukt!

Daarom is er een stichting opgericht, die in 2010 het beheer van de kinderboerderij op zich heeft genomen. Met een enthousiast team vrijwilligers en sponsoren is er hard gewerkt om de kinderboerderij verder op te knappen. Het resultaat mag gezien worden!

We zijn van een dierenweide naar een prachtige kinderboerderij getransformeerd en zijn nu 5 dagen (of dagdelen) per week geopend, vroeger was dat 1 middag van 2 tot 4. De kinderboerderij wordt uitsluitend gerund door vrijwilligers, mensen die zich belangeloos inzetten om de kinderboerderij open te houden.

De toegang is gratis, het betreden op eigen risico.

We zijn heel trots op alles wat er de afgelopen jaren allemaal bereikt is, maar dat kunnen wij niet zonder jullie!

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor:

  • het verzorgen van de dieren
  • het open stellen van de kinderboerderij voor publiek
  • het onderhoud van het terrein en de gebouwen: de klussers
  • de verkoop van koffie en thee in het winkeltje

In overleg met alle vrijwilligers maken wij een rooster. Zo kan je zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent.

Vrienden van

Voor 5 euro per jaar steunt u de kinderboerderij als vriend van.

De donatie kan bij de winkel worden gegeven of overgemaakt op onze bankrekening: NL98 RABO 0106 8515 51 t.n.v. Stichting Kinderboerderij Alblasserdam

Je ontvangt dan 2x per jaar een nieuwsbrief.

Sponsor

De kinderboerderij is altijd op zoek naar sponsors die ons steunen met materialen of een financiële bijdrage. Wij vermelden uw logo op onze website en op ons sponsoren bord op de kinderboerderij. Ook is het mogelijk om in overleg exclusief voor uw medewerkers de Kinderboerderij open te stellen.

Mocht u zelf nog ideeën hebben over sponsoring of een tegenpresentatie, dan horen wij dat graag!

Onze Sponsors