Onze geiten, schapen, varkens, kippen en eenden lopen het hele jaar los op onze grote dierenweide. Dit is heerlijk voor de dieren, en het meest natuurlijk. Op onze kinderboerderij komen kinderen en dieren daardoor nog echt in contact met elkaar.

Even voorstellen:

Pony’s

Onze shetlanders Nina en Uk. De twee zijn erg eigenwijs, en kunnen soms niet met, maar zeker ook niet zonder elkaar.

Geiten

Onze verschillende soorten geiten zijn stuk voor stuk echte knuffelaars. Ontzettend tam en nieuwsgierig laten ze zich gemakkelijk aaien door de kinderen, en komen ze altijd even kijken of er stiekem iets te halen valt. Momenteel hebben wij Dwerggeiten, Boergeiten, een Nubische geit en een Witte Melkgeit rondlopen.

Schapen

Groot, wollig en gezellig. Onze schapen doen lekker hun ding en houden wel van een aai.

Varkens

Neem je de volgende keer ook een kijkje bij onze Kune Kune varkens Shrek en Fiona? Broer en zus vinden het heerlijk om tijdens warme zomers een duik te nemen in de vijver om af te koelen.

Pauwen

Onmiskenbaar in al hun pracht en praal. Ons pauwenkoppel is al lange tijd te bewonderen op de boerderij, en als mannetje Jeroen begint te pronken móet je gewoon even een foto nemen.

Konijnen

Konijnen mogen natuurlijk niet ontbreken. Er is niets leukers om te zien dan onze Nederlandse hangoordwergjes die lekker heen en weer hobbelen op onze konijnenberg. Uiteraard kan er ook tijd vrij worden gemaakt voor de kinderen om een konijntje op schoot te nemen en te kunnen aaien.

Cavia’s

Deze vrolijke knaagdiertjes piepen luid als je met eten aan komt lopen, en zijn zeer geschikt om op schoot te nemen en te aaien. De cavia’s hebben een mooi buitenverblijf, wist je dat je hier in mag?!

Kippen

De verschillende rassen die rondlopen op de boerderij zijn allen duidelijk herkenbaar en verschillend. Grote Brahma’s die sokken aan lijken te hebben, de grappige en harig uitziende Zijdehoenders en de Araucana’s die soms pluimpjes aan de zijkant van hun kop hebben, en prachtige groene eieren leggen.

Eenden en ganzen

Naast de vele wilde eenden op onze vijver, lopen en zwemmen er ook bijzondere soorten rond. De grote muskuseenden, Indische loopeenden en brandgansjes. Vergeet ook vooral niet om even bij Donald te kijken. Deze muskuseend is vaak bij de kippen te vinden.

Katten

Geen boerderij is natuurlijk compleet zonder katten. Tom is vaak te vinden op de boerderij, en is gemakkelijk te herkennen aan zijn missende voorpootje. Jack komt af en toe kijken en slaapt bovenop de hooimijt.