Schaapsscheerdersfeest en Rommelmarkt 2024

Het schaapscheerdersfeest en de rommelmarkt bij Kinderboerderij De Plantage in Alblasserdam, is zaterdag 11 mei 2024 een groot succes geworden. Iets meer dan 1700 mensen kwamen naar het zonovergoten feest. De rommelmarkt met vijftig verkoopplaatsen, ging rond 10.00 uur van start. Het grote succes was mede te danken aan de inzet van alle vrijwilligers, maar ook van Marianne Brand van Atelier Erbij, Yvonne Verschoor van YV-Dance en Miek Asselman van Atelier Miekas. Bij deze dames konden de kinderen pompons maken, punniken en wol spinnen. Albert Heijn sponsorde de hamburgers en broodjes.

Uitreiking cheque FnSteel

De Ondernemingsraad van FNsteel uit Alblasserdam heeft op woensdag 18 oktober een mooi gebaar mogen maken. Namens de Ondernemingsraad hebben Maurice van Weert en Wilbert Dam een cheque overhandigd aan onze kinderboerderij!

Wij hebben €1500 mogen ontvangen. Hiermee gaan wij drie mooie grote rennen maken voor onze konijnen, met drie zelfgemaakte nachthokken.
FnSteel, heel erg bedankt voor dit mooie bedrag!

De bouw is al begonnen, dus kom vooral een kijkje nemen!

Topprestatie uitreiking

Wij hebben een Topprestatiebadge mogen ontvangen voor een gezond winkeltje.

Gisteren ontvingen wij een Toppretatiebadge van TeamFit. Die krijgen wij omdat het voedingsaanbod in ’t Winkeltje gezonder is geworden. Naast snoep en chips zijn er nu ook gezonde producten te koop, zoals fruit, popcorn, water en pakjes drinken zonder suiker.

Wij zijn met het voedselaanbod van ’t Winkeltje aan de slag gegaan na een bezoek van TeamFit afgelopen zomer. Dit team is onderdeel van de landelijke JOGG-aanpak en stimuleert verenigingen gezonde keuzes aan te bieden. De gemeente Alblasserdam is sinds 2022 JOGG-gemeente. Dat betekent dat ze zich hebben aangesloten bij de landelijke aanpak voor gezonde jeugd. De gemeente wil kinderen helpen om gezonde keuzes te maken. Een gezonde levensstijl draagt eraan bij om lekker in je vel te zitten, goed te kunnen leren en gezondheidsproblemen op latere leeftijd te voorkomen.

Campingfeest 2023

Het Campingsfeest was een geslaagde dag met bijna 800 bezoekers. De kinderen konden veel verschillende camping spelletjes doen zoals, sjoelen, badmintonnen, broodjes bakken, bingo en nog veel meer! Het was erg gezellig met iedereen!

Bruiloft op de kinderboerderij

Hoe bijzonder, vrijdag 9 juni 2023, zijn onze lieve vrijwilliger Gonnie Verboom en André Breedveld getrouwd op de kinderboerderij.

Het is voor het eerst dat er een trouwerij plaatsvindt op onze kinderboerderij. De twee hebben elkaar op deze plek tien jaar geleden ontmoet! Gonnie was en is vrijwilliger bij de kinderboerderij en André, werkzaam bij de gemeentelijke buitendienst. De twee werden verliefd en onlangs vroeg André Gonnie ten huwelijk. Wat is dan een mooiere plek om te trouwen, dan de plek waar je elkaar ontmoet hebt! ❤️

Schaapscheerdersfeest en Rommelmarkt 2023

Het schaapscheerdersfeest en de rommelmarkt was een groot succes! Dit was de eerste keer dat er een rommelmarkt is georganiseerd op de kinderboerderij, maar met 1500+ bezoekers is het zeker voor herhaling vatbaar!

NL-Doet 2023

Op 11 maart hebben we heerlijk geklust tijdens NL-Doet! Dit jaar hebben we veel hulp gehad van zo’n 40+ mensen. Onder andere: Tafelronde Alblasserwaard, Ladies Circle 3 Alblasserwaard, het CDA, Honrbach Helpt! en natuurlijk onze eigen vrijwilligers hebben hard gewerkt! Heel erg bedankt voor deze leuke zonnige, gezellige dag en natuurlijk jullie harde werk! Ook Plus van Holten bedankt voor het sponseren van de lunch! Komen jullie snel kijken wat er allemaal opgeknapt is.

Kerstroute 2022

Het is al weer even geleden, maar dankzij onze lieve vrijwilligers was het kraampje tijdens de kerstroute een groot succes. Namens alle medewerkers van de kinderboerderij wensen iedereen een mooi 2023 en hopen jullie vaak te zien op de kinderboerderij!

Landenfeest 29 Oktober 2022

Zaterdag 29 oktober hebben we een super geslaagd feest gehad met 450 bezoekers! Leuk dat jullie er waren! Het springfestijn bedankt voor het sponsoren van het springkussen, Coop bedankt voor de hamburgers en Albert Heijn bedankt voor het sponsoren van het drinken!

Rabobank Clubsupport

Wij hebben een hele mooie cheque in ontvangst mogen nemen van de Rabo Clubsupport. Met dit mooie bedrag kunnen wij een nieuw hek om onze moestuin maken!

 

Vrijwilligersuitje

Op 10 september hebben we een leuke dag gehad met alle vrijwilligers. Deze dag was om ze te bedanken voor al hun harde werk. In de middag zijn we gaan boerengolfen en in de avond zijn we heerlijk gaan BBQ’en. 

Zonder de vrijwilligers zou de kinderboerderij niet kunnen draaien! 

Het boerengolfen is gesponsord door: Cees den Breeijen Woningstofering, Dimphi van Amen, Ina Smitsman en Eli Quist 

De BBQ is gesponsord door: Heijkoop Infrastructuur 

Drinken en Snacks zijn gesponsord door: De Plus Van Holten