In ons eerste artikel hebben wij geprobeerd u een kijkje te geven in de dagelijkse gang van zaken op  de  kinderboerderij.

Zoals u heeft kunnen lezen staat het omgaan van de kinderen en volwassenen met dieren hierin centraal.

Wij willen u nu dan ook voorstellen aan de “bewoners” van de kinderboerderij.

 

Onze oudste bewoner is de Shetland-pony Gwendolyn, zij is geschonken aan de boerderij  door het comité van de Paardenmarkt in 2004 en is inmiddels al een dame op leeftijd van 24 jaar.

Zij wordt verzorgd door onze jeugdvrijwilligsters Isabelle en haar zus Anaïs. Haar vacht wordt wekelijks zorgvuldig geborsteld, de hoeven schoongemaakt en er wordt regelmatig met haar gewandeld.

Gwen heeft in 2013 gezelschap gekregen van Fox, eveneens een Shetland -pony van 9 jaar. Deze pony kan onder begeleiding bereden worden door de kinderen.

Samen hebben ze een mooi stuk grond ter beschikking op de boerderij waar ze het samen prima naar hun zin hebben.

 

Voorts zijn er de geiten die het voor de bezoekers zo aantrekkelijk maken. Ze zijn aaibaar, klimmen, klauteren en de kleintjes maken de gekste “bokkensprongetjes”.

Er lopen verschillende rassen zoals Toggenburgers (een Zwitsers ras), de Boergeiten (vleesras uit Zuid Afrika), Dwerggeiten (een Afrikaans ras) en de Witte melkgeit ( een Nederlands ras dat veel melk geeft);

Dan zijn er de schapen  zoals het Zwartbles schaap, een Swifter en Ouessant (het kleinste schapenras ter wereld, afkomstig van het Franse Ouessant eiland)

Het schaapscheerdersfeest heeft afgelopen 21-05-2016 ruim 500 bezoekers getrokken.

 

Onze gevederde vrienden zijn op de boerderij ruim vertegenwoordigd. Er lopen zes rassen kippen los over het terrein waarvan er één ras – de Auracana – groene eieren legt.

Ook is er een mannetjes- en vrouwtjespauw met een jong en er is  een vrouwtjes kalkoen.

In de vijver zwemmen vele soorten sier-eenden en onze prachtige duiventil wordt bewoond door 6 verschillende duivenpaartjes.

Onze mannelijke konijnen wonen in de konijnenflat. De vrouwelijke konijnen kunnen lekker loslopen en rennen op de konijnenberg in gezelschap van cavia’s.

Tenslotte willen wij u voorstellen aan onze nieuwste bewoners Shrek en Fiona. Dit zijn kune kune varkentjes en worden ongeveer 70 tot 80 kg. Ze beschikken over een prachtig onderkomen en een ruime loop- en wroetweide naast de pony’s.

 

Om alle dieren goed te kunnen verzorgen, hebben we veel vrijwilligers nodig. Lijkt het u leuk om te komen helpen, mailt u dan naar kinderboerderijdeplantage@gmail.com.

Bellen kunt u op nr. 078 6999755 / 06 13554364.

 

Het bestuur van de Stichting Kinderboerderij “De Plantage” Alblasserdam