Onze kinderboerderij heeft in oktober 2015 alweer haar 1e lustrum gevierd en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige kinderboerderij.

Kinderen en volwassenen genieten er van de omgang met dieren. Samen met de vrijwilligers worden de dieren gevoerd en in de knuffelhoek worden de konijntjes en cavia’s geaaid en geknuffeld.

Op het gezellige terras kan er koffie, thee en limonade worden gedronken en van een ijsje worden gesmuld.

 

In het voorjaar worden er schoolklassen rondgeleid en ook lopen er leerlingen van verschillende  scholen in de regio stage op de kinderboerderij.

Naast deze educatieve functie heeft de kinderboerderij er in de loop van de tijd een sociale functie bijgekregen.

Bewoners van de Blomhoeve en deelnemers van Adullam zijn eveneens behulpzaam met de verzorging van de dieren, het schoonmaken van de hokken en het algehele  onderhoud.

Ook de bewoners van het verzorgingstehuis De Alblashof worden niet vergeten.

De vrijwilligers gaan met de dieren naar ze toe. Met een konijntje of cavia op schoot verschijnt er al snel een brede glimlach op de gezichten van de bewoners en komen er verhalen van vroeger in hun herinnering terug.

 

Om dit alles te kunnen blijven realiseren, is de jaarlijkse financiële steun van onze Vrienden van de Stichting Kinderboerderij “De Plantage”  Alblasserdam onmisbaar.

Indien u na het lezen van dit artikel de Stichting ook financieel wilt steunen, kunt u mailen naar:   kinderboerderijdeplantage@gmail.com. Bellen kan natuurlijk ook naar: 0786999755

 

 

Het bestuur van de Stichting Kinderboerderij ”De Plantage” Alblasserdam