Deze week  in de reeks verhalen van de kinderboerderij verteld een jong vrijwilliger over zijn ervaringen op onze kinderboerderij.

Hoi, ik ben Toby van Vliet en ik ben op de kinderboerderij gekomen via mijn maatschappelijke stage. Elke leerling, van onze school, moest 30 uur stage lopen, de kinderboerderij leek mij wel leuk.

Mijn eerste middag op de kinderboerderij was even wennen, alles was nieuw, maar alle vrijwilligers waren aardig en hebben me goed uitgelegd wat er moest gebeuren.

Het eerst heb ik alle dieren water gegeven, zoals de pony’s, konijnen, cavia’s enz. wat ik erg leuk vond was het voeren en dat ging anders dan ik verwacht had, de geiten werden eerst vast gezet bij de stal, zodat ze t eten van alle andere dieren niet op zouden eten. Toen de geiten vast stonden mocht ik met een andere vrijwilliger de eenden gaan voeren, ze kregen speciale eendenkorrels en wat brood. Die dag heb ik ook geleerd dat de dieren niet gevoerd mogen worden met meegebracht eten, omdat ze veel te dik worden en door een gebrek aan ruwe vezels in het brood ze zelfs dood kunnen gaan als er heel veel gevoerd word. En er word over een dag verspreid echt heel veel brood over t hek gegooid!

Mijn 2de  keer ging al een stuk makkelijker, ik wist nu een beetje wat er moest gebeuren. Ik hielp altijd mee op vrijdag en zaterdag, nu het vakantie is ben ik er wat meer. De andere vrijwilligers zijn er altijd om te helpen en om vragen te beantwoorden. Ook zijn er vaak kinderen die mee willen helpen en dat vind ik altijd heel leuk als er kinderen zijn die geintresseerd zijn in dieren.

De vrijwilligers zijn 7 dagen per week aanwezig om de dieren te verzorgen, hokken en stallen te verschonen en voer dat helaas, ondanks de borden, nog steeds over t hek gegooid word op te ruimen.

Ik vond t zo leuk op de boerderij dat ik na mijn stage ben blijven hangen als jong vrijwilliger. Als u t ook leuk lijkt kunt u zich op de boerderij aanmelden.