Deze aflevering staat compleet in het teken van de feesten die wij als kinderboerderij zijnde organiseren, maar ook de activiteiten waaraan wij mee hebben gedaan en waaraan wij meedoen.

Elk jaar houd de kinderboerderij drie feesten. Deze zijn het oktoberfeest, het paasfeest en natuurlijk ook het schaapscheerdersfeest. Voorheen werden alle feesten op een woensdag gehouden. Tegenwoordig vinden de feesten plaats op een zaterdag. De reden hiervoor was voornamelijk, dat een aantal basisscholen in Alblasserdam overgingen naar  een continue rooster. Hierdoor was het niet meer handig en haalbaar om onze feesten op een woensdag te organiseren. Elk feest heeft een centraal thema. Het entree is altijd gratis. Wel hebben wij op elk feest activiteitenkaartjes te koop en een vrijwillige bijdrage is altijd van harte welkom. U kunt bijvoorbeeld vriend van de kinderboerderij worden. Dat houd in dat u een jaarlijkse donatie doet van minimaal 5 euro. Daarvoor in de plaats krijgt u korting op de activiteitenkaartjes. Wilt u vriend van de kinderberderij worden, stuur ons dan even een mailtje of kom even gezellig langs, wij helpen u dan graag verder.

Het paasfeest en het schaapscheerdersfeest hebben beide een vast thema met een aantal vaste en een aantal wisselende activiteiten. Op het schaapscheerdersfeest worden zoals altijd onze schapen geschoren. Verder wordt de net geschoren wol gesponnen met een echt ouderwets spinnenwiel. Er wordt gehaakt en gebreid. Ook is er altijd een knutsel om te maken. Zo kon u vorig schaapscheerdersfeest een masker maken en er konden armbanden van wol worden gebreid en gehaakt worden. Net als op het schaapscheerdersfeest worden er op het paasfeest allerlei activiteiten gedaan. Al deze activiteiten hebben te maken met het paasfeest. Zo is er een paashaas die lekkere chocolade paaseieren uitdeelt. Er kunnen soms eieren gezocht worden en er staat een kraampje, waar u lekker gebak en een lekkere kop koffie kunt halen.

Het oktoberfeest  is ons grootste feest. Op het oktoberfeest wordt er gevierd dat de stichting sinds 6 oktober 2010 bestaat. Natuurlijk wordt dierendag ook gevierd , maar voornamelijk vieren wij dat de kinderboerderij toen der tijd de eerste stap naar zelfstandigheid heeft gemaakt.  Elk oktoberfeest is er een ander thema , waarbij er passende activiteiten te doen zijn. Alle vrijwilligers gaan dan ook verkleed passend bij het thema en de bezoekers mogen dat natuurlijk ook. Zoals bij elk feest is er weer het kraampje waar u ons lekkere gebak en drinken kunt komen proeven.

Hierboven heeft u gelezen over onze feesten, maar wij houden niet alleen feesten. Wij doen ook mee aan verschillende activiteiten buiten de kinderboerderij. De afgelopen jaren hebben we  mee gedaan met de paardenmarkt in Alblasserdam. Een andere activiteit is het havenfestival. Een aantal jaar terug bijvoorbeeld stonden wij met onze mobiele kinderboerderij op het festival. U kon onze lammeren , geiten, kippen, eendjes, konijnen en cavia’s aaien, vasthouden en vertroetelen. De laatste activiteit vind bij ons zelf ,op de kinderboerderij, plaats. Zowel tijdens als voor openingstijden werken op de boerderij de mensen van Adullam en de zorgboerderij de Blomhoeve. Deze mensen met een verstandelijke beperking komen dan samen met hun begeleider de dieren voeren, de straten vegen, het mest van de dieren op ruimen en nog veel meer. Deze groep met verstandelijk beperkten komen op dinsdagochtend, donderdagochtend en vrijdagochtend. Onze eigen openingstijden staan hieronder vermeld:

Zondag : Gesloten
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10:00u – 11:30u
Woensdag: 13.30u – 16:30u
Donderdag: 13.30u – 16:30u
Vrijdag: 10:00u – 16:30u
Zaterdag: 13:30u – 16:30u

Hieronder vind u onze gegevens en informatielinken voor het worden van vriend van de kinderboerderij:

Website:www.kinderboerderij-alblasserdam.nl

Facebook: www.facebook.com/skbalblasserdam

Mail: kinderboerderijdeplantage@gmail.com

Tel: 0786999755/ 0613554364

IBAN-nummer: NL98RABO0106851551 t.a.v. kinderboerderij Alblasserdam

 

Hartelijk dank voor het lezen van onze aflevering over onze feesten en activiteiten.  Geschreven door: Isabelle Heijkoop, jonge vrijwilliger op de kinderboerderij De Plantage.