ALBLASSERDAM – De opening van de vernieuwde en verbouwde kinderboerderij in Alblasserdam is waarschijnlijk pas na de zomervakantie. Op borden bij de Plantage, ook wel het Hertenkamp genoemd, stond dat de opening rond 7 juli werd verwacht, maar dat wordt bij lange na niet gehaald. Volgens het secretariaat van de Stichting Kinderboerderij Alblasserdam kunnen rond deze datum hooguit de dieren op een ander stuk gras lopen. De stichting kampt met een enorm tekort aan helpende handen en ‘schreeuwt’ om hulp.
Vorig jaar werden nog honderden handtekeningen ingezameld om de kinderboerderij te behouden, toen er de gemeente voorstelde om de dierenweide te sluiten. “Het is jammer dat van alle handtekeningen en bezwaren van mensen er niemand wil komen helpen. Wij zijn nu alleen met drie à vier personen bezig en dit zijn alleen de mensen die in de stichting zitten zoals voorzitter,penningmeester et cetera. Met elkaar zijn we aan het opruimen, verven, klusjes doen, sponsoren zoeken en noem het maar op. Dus beste Alblasserdammers laat ons nu alstublieft niet zitten, maar kom ons helpen, want het resultaat zal prachtig zijn en voldoening geven!,” aldus Mariska Koolmees van het secretariaat.

De aanpassingen aan de boerderij waren nodig omdat de oude inrichting niet meer voldeed aan de wettelijke eisen. Bij de weide zijn onder meer openbare toiletten geplaatst. Ook is er mogelijkheid om koffie/thee/limonade te schenken vanuit het nieuwe gebouwtje. Tot slot is het rieten dak van het oude gebouwtje vervangen voor een stenen dak. De gemeente stelde 60.000 euro beschikbaar om het project te realiseren. De verwachting van de stichting is dat de kinderboerderij pas na de zomervakantie geopend kan worden.