Op zondag is de kinderboerderij gesloten en genieten de dieren van de rust.

De pony’s blijven op hun weide, de varkentjes liggen lekker te luieren in het gras of in hun hok, de kippen scharrelen wat in het rond, de geiten lopen aan een takje te knabbelen en zo brengen alle dieren op hun eigen manier de dag door.

Tegen een uur of twee zegt hun biologische klok dat er iets leuks staat te gebeuren.  Het is dan namelijk voedertijd – voor de dieren het hoogtepunt van de dag – en daar wordt met ongeduld naar uitgekeken. Als één van de dierenverzorgers aan komt lopen, laat iedereen zich duidelijk horen.  Na het voeren gaan ze voldaan en relaxed weer hun eigen gang en keert de rust weer terug.

Op maandag is de boerderij ook gesloten. De dieren worden ’s morgens verzorgd door Maggie van der Stok en er wordt schoongemaakt. De administratie wordt bijgewerkt door Karin en zij maakt de weekplanning. ’s Middags worden de dieren gevoerd door Karin.

Op dinsdag is de boerderij geopend ’s morgens van 10.00 uur tot 11.30 uur. Meestal komen die ochtend onze  allerkleinste bezoekers die nog niet naar school gaan. Zij  komen met mama, papa, opa of oma om op hun gemak van de dieren te genieten.                                                                                                        De groep van Adullam komt paden en terrassen  op de boerderij schoonvegen en verzorgt  ook onder begeleiding de dieren.                                                                                                                                                                          Onze “klusploeg” is er die dag voor onderhoud en soms voor nieuwbouw zoals recent het prachtige onderkomen voor onze Küne Küne varkens. Hun hok is heel ruim en  beschikt zelfs over een bewegend dak.

Op woensdag is de boerderij geopend van 13.30 – 16.30 uur. Omdat de  kinderen ’s middags vrij van school zijn is het dikwijls een druk bezochte middag. De kinderen mogen onder begeleiding  de  konijnen en cavia’s knuffelen, kunnen voer kopen om uit te strooien en mogen ook meehelpen met de verzorging van de dieren. De stagiaires zijn er ook om te assisteren bij alle voorkomende werkzaamheden en het voeren van de dieren.

Op donderdag is de boerderij geopend van 13.30 – 16.30 uur. De groep van Adullam komt weer  voor de verzorging van de dieren en het vegen van de paden en terrassen. Omdat de kinderen tot ’s middags op school zitten is het meestal minder druk met bezoekers.

Op vrijdag is de boerderij geopend van 10.00 – 16.30 uur. Een dag waarop er flink moet worden aangepakt. ’s Morgens is er de dierenverzorging en het schoonmaken van de hokken door de groep van Wooncadans. De middag wordt doorgaans goed bezocht en zoals bijna op alle dagen van de week heeft de gastvrouw in het winkeltje het druk met de verkoop van koffie, thee, limonade , ijsjes,  koeken, snoepjes etc.

Op zaterdag is de boerderij geopend van 13.30 – 16.30 uur. Dit is echt een bezoekers dag waarop – bij voldoende vrijwilligers – de kinderen de dieren mogen knuffelen. De laatste weken echter alleen als het niet te warm was, want het belang van de dieren staat altijd voorop. De zaterdag is ook een ontspannen dag  zodat de bewoners van de kinderboerderij weer relaxed de zondag ingaan.